Aukční a komisní prodej, nákup za hotové, expertizy, poradenství, budování sbírek
english
česky

galerie Pictura

galerie pictura
Mirvald Vladislav (1921 - 2003) Geometrické zátiší, 1987
Pořadové číslo: 213
Technika a rozměr:
olej, plátno
76 x 56 cm
Značeno:
značeno na rubu: Vl Mirvald - 1987
Popis:
Dílo vysoké sběratelské hodnoty, patřící do cyklu geometrických zátiší, který provázel Mirvaldovou tvorbu od 60. do 90. let. Tyto práce jsou založeny na přírodních zákonech, vizualizaci přírodních sil.
Vyvolávací cena: 150.000 Kč
Neplatná výše Vašeho limitu. min. částka 150.000 Kč
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení formou podání limitu pro výše uvedené dílo.
Zadejte Vaše telefonní číslo
Na tomto čísle Vás budou naši operátoři během aukce kontaktovat.
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení pomocí telefonického spojení pro výše uvedené dílo. V případě, že se nepodaří navázat telefonické spojení se zmocnitelem (dražba po telefonu), souhlasí zmocnitel s tím, že bude dílo pro něho vydraženo za vyvolávací cenu pokud nebude jiný zájemce.
Informace o autorovi:
Po krátkém období pod vlivem kubismu ve 40. letech, realismu 50. let vynikl Mirvald v abstraktní tvorbě 60. let, kterou rozvíjel originálními způsoby od "mrazovek" přes "kaňkovky" ke geometrickým černo-bílým tvarům. Jeho tvorbu oblíbili jeho lounští přátelé d. Sýkora a K. Linhart. Se Zdeňkem Sýkorou často v dobách po studiu a pod vlivem jejich učitele Salcmana společně vyráželi malovat krajinu Českého Středohoří. Jeho invence se nezastavila ani v 90. letech, tvoří barevná geometrická zátiší. Člen Klubu konkretistů, Umělecké besedy, skupiny Křižovatka a Arsgeometrica. Měl řadu souborných výstav (od r. 1951), z nejzajímavějších kolektivních výstav: 1968 Mánes - Nová citlivost, 1970 Barcelona, 1991 Mánes Jiná geometrie.
Tento web používá pouze Nutné cookies, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky.
Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies. Další informace