Aukční a komisní prodej, nákup za hotové, expertizy, poradenství, budování sbírek
english
česky

galerie Pictura

galerie pictura
Kubíček Jánuš (1921 - 1993) Zátiší, 1956
Evidenční číslo: EC-13497
Technika a rozměr:
olej, plátno
39 x 49 cm
Značeno:
značeno vpravo dole: Jánuš Kubíček 56
na rubu autorský štítek
Prodejní cena: 29.760 Kč
Informace o autorovi:
Český malíř a výtvarník, představitel generace 60. let.
V roce 1924 se s rodiči přestěhoval do Brna, které se natrvalo stalo jeho domovem a hlavním uměleckým působištěm. Po maturitě na gymnáziu v Králově Poli studuje na brněnské Škole uměleckých řemesel, v roce 1950 je přijat do svazu Československých výtvarných umělců. Díky svému otci, známému sochaři Josefu Kubíčkovi, byl odmalička obklopen sbírkou moderního umění, a také jeho tvůrci, což mělo výrazný vliv na jeho výtvarný názor, který se postupně vyvíjel do osobité, imaginativní abstrakce. V roce 1957 s Bohumírem Matalem, se kterým ho pojilo celoživotní přátelství a několika dalšími brněnskými výtvarníky, zakládá tvůrčí skupinu Brno 57.
Dílo Jánuše Kubíčka bylo prezentováno na desítkách samostatných i společných výstav, v Čechách, Německu a Francii a je zastoupeno ve všech významných galerijních sbírkách včetně Národní galerie v Praze, Moravské galerie v Brně či Muzea města Brna.
Tento web používá pouze Nutné cookies, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky.
Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies. Další informace