Aukční a komisní prodej, nákup za hotové, expertizy, poradenství, budování sbírek
english
česky

galerie Pictura

galerie pictura
Paur Jaroslav (1918 - 1987) Obydlené drůzy, 1970
Pořadové číslo: 259
Technika a rozměr:
olej, plátno
72 x 95 cm
Značeno:
značeno vpravo dole: J.Paur 70
na rubu nápis: Obydlené drůzy a razítko Dejvická galerie Praha
Popis:
Znamenité rozměrné dílo bylo vytvořené ve vrcholné autorově době.
Vystaveno: Dejvická galerie Praha
Vyvolávací cena: 290.000 Kč
Neplatná výše Vašeho limitu. min. částka 290.000 Kč
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení formou podání limitu pro výše uvedené dílo.
Zadejte Vaše telefonní číslo
Na tomto čísle Vás budou naši operátoři během aukce kontaktovat.
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení pomocí telefonického spojení pro výše uvedené dílo. V případě, že se nepodaří navázat telefonické spojení se zmocnitelem (dražba po telefonu), souhlasí zmocnitel s tím, že bude dílo pro něho vydraženo za vyvolávací cenu pokud nebude jiný zájemce.
Informace o autorovi:
Malíř a grafik, studoval na grafické škole užitých umění v Praze, dále na Ukrajinské akademii v.u. a poté na Akademii v.u. v Praze u prof. Obrovského. Koncem čtyřicátých let odjel do Polska, kde namaloval cyklus zničené Varšavy. Za tento cyklus byl vyznamenán rytířským křížem řádu Polonia restituta. Motiv zničeného města se promítal hluboko do jeho další tvorby a prolínal se s motivy kosmu. V 50. letech maluje lyrické krajinomalby, později se obrací hlavně k námětům moderního městského civilismu. Jeho dílo je zastoupeno v mnoha veřejných i soukromých sbírkách u nás i v zahraničí. Přestože se jedná o mimořádného autora, jehož dílo konečně začíná být oceňováno, nebyl během života vzhledem k naprosté absenci socialistického realismu příliš vystavován. V roce 2017 však proběhla objevná souborná výstava jeho tvorby v Museu Kampa doprovázená monografickým katalogem.
Tento web používá pouze Nutné cookies, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky.
Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies. Další informace