Aukční a komisní prodej, nákup za hotové, expertizy, poradenství, budování sbírek
english
česky

galerie Pictura

galerie pictura
Štursa Jan (1880 - 1925) Ranní toaleta, 1911
Pořadové číslo: 328
Technika a rozměr:
glazovaná kamenina
v. 38 cm
Popis:
Prémie SVU Mánes na rok 1911.
Vyvolávací cena: 10.000 Kč
Neplatná výše Vašeho limitu. min. částka 10.000 Kč
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení formou podání limitu pro výše uvedené dílo.
Zadejte Vaše telefonní číslo
Na tomto čísle Vás budou naši operátoři během aukce kontaktovat.
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení pomocí telefonického spojení pro výše uvedené dílo. V případě, že se nepodaří navázat telefonické spojení se zmocnitelem (dražba po telefonu), souhlasí zmocnitel s tím, že bude dílo pro něho vydraženo za vyvolávací cenu pokud nebude jiný zájemce.
Informace o autorovi:
Jeden z největších českých sochařů, žák Myslbeka na Akademii výtvarných umění v Praze (1899-1904), kde od roku 1908 působil jako Myslbekův asistent až do začátku I. světové války. Během války byl raněn a roku 1916 ho z vojenské služby vysvobodilo jmenování profesorem na AVU v Praze, kde vedl medailérskou školu. V roce 1919 se stal nástupcem Myslbeka a později se stal rektorem Akademie (1922-24). Člen S.V.U. Mánes, řádný člen Akademie věd a umění, členem několika významných zahraničních spolků (Francie, Rakousko), předsedou S.V.U. Mánes. V ateliéru J.V.Myslbeka vznikaly první dívčí akty, po první světové válce se v jeho díle objevují tragické zážitky z fronty, v posledních letech života se věnoval portrétní tvorbě. Jeho významná díla se nachází v Národní Galerii Praha, Národním divadle Praha, Rudolfinu, na Pražském hradě, Národním divadle v Brně, v Čechových sadech v Praze, na Hlávkově mostě ….
Tento web používá pouze Nutné cookies, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky.
Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies. Další informace