Aukční a komisní prodej, nákup za hotové, expertizy, poradenství, budování sbírek
english
česky

galerie Pictura

galerie pictura
Lhoták Kamil (1912 - 1990) Trh v Austrálii, (1943)
Pořadové číslo: 198
Technika a rozměr:
olej, karton
12 x 13,5 cm
Značeno:
značeno vlevo dole: Kamil Lhoták
Číslo soupisu díla 468/36.
Popis:
Nabízené dílo je z období tvorby ve Skupině 42, typické dílo Kamila Lhotáka z let 1942-43, kdy často na malém prostoru prezentuje svá nejoblíbenější témata a artefakty.
Dílo pochází ze sbírky významného historika umění (Praha) a znalce Skupiny 42.
Vyvolávací cena: 390.000 Kč
Neplatná výše Vašeho limitu. min. částka 390.000 Kč
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení formou podání limitu pro výše uvedené dílo.
Zadejte Vaše telefonní číslo
Na tomto čísle Vás budou naši operátoři během aukce kontaktovat.
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení pomocí telefonického spojení pro výše uvedené dílo. V případě, že se nepodaří navázat telefonické spojení se zmocnitelem (dražba po telefonu), souhlasí zmocnitel s tím, že bude dílo pro něho vydraženo za vyvolávací cenu pokud nebude jiný zájemce.
Informace o autorovi:
Jeden z nejoblíbenějších českých malířů, grafik a ilustrátor. Studium na právnické fakultě v Praze, v malířské tvorbě autodidakt. Svou první soubornou výstavu uspořádal v roce 1939, další samostatné výstavy s Um. besedou 1942 a 1944; od r. 1942 zakládající člen Skupiny 42. Malířské studijní cesty vykonal do Itálie (1932) a Francie (1938). Získal několik vyznamenání např. – cenu Václava Hollara (1967), mezinárodní cenu Johanna Gottfrieda Herdera (Rakousko, 1980). Ze začátku maloval drobné obrázky s motivy dobrodružných chlapeckých románů. Později maloval krajinu s balony, s kouřícími komíny, nádraží a železniční podjezdy, parky s lavičkami, rušné ulice velkoměst, starodávná kola, staré automobily a motocykly, traktory, vzducholodě, letadla, benzinové pumpy aj. Svými ilustracemi přispíval do časopisu Světová literatura, ilustroval mnoho knih – dětské, romány i básnické sbírky.
Tento web používá pouze Nutné cookies, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky.
Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies. Další informace