Aukční a komisní prodej, nákup za hotové, expertizy, poradenství, budování sbírek
english
česky

galerie Pictura

galerie pictura
Reder Bernhard (1897 - 1963) Studie aktu, 1935
Pořadové číslo: 272
Technika a rozměr:
uhel, papír
s.p. 26,5 x 19,5 cm
Značeno:
značeno vpravo dole: BR 35
Vyvolávací cena: 5.000 Kč
Neplatná výše Vašeho limitu. min. částka 5.000 Kč
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení formou podání limitu pro výše uvedené dílo.
Zadejte Vaše telefonní číslo
Na tomto čísle Vás budou naši operátoři během aukce kontaktovat.
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení pomocí telefonického spojení pro výše uvedené dílo. V případě, že se nepodaří navázat telefonické spojení se zmocnitelem (dražba po telefonu), souhlasí zmocnitel s tím, že bude dílo pro něho vydraženo za vyvolávací cenu pokud nebude jiný zájemce.
Informace o autorovi:
Sochař, grafik a architekt, v letech 1919-22 studoval na pražské Akademii v.u. Roku 1927 získal cenu v mezinárodní architektonické soutěži v Santo Domingo, v následujícím roce žil několik měsíců v Praze a měl první autorskou výstavu akvarelů a kreseb v galerii Krasoumné jednoty v Rudolfinu. Spřátelil se s malíři Nemesem , Bauernfreundem, Nowakem a Fillou.[1] V letech 1935-36 podnikl cesty do Itálie a Španělska , v roce 1938 se přestěhoval do Paříže, kde předpokládal, že se usadí trvale. Po obsazení Francie se nejprve v roce 1941 dostal na Kubu a v roce 1943 odcestoval do New Yorku, americké občanství získal roku 1948. Jeho díla byla pravidelně vystavována ve Whitney Museum a roku 1949 v Philadelphia Museum of Art. Roku 1954 odjel do Itálie kde měl roku 1956 samostatnou výstavu v Galleria d'Arte Moderno L'Indiano. Dále měl velkou autorskou výstavu ve Whitney Museum v New Yorku a galerie poprvé ve své historii vyhradila jedinému umělci tři poschodí výstavních sálů. Roku 1960 obdržel grant Fordovy nadace a roku 1962 byl jmenován členem americké Academy of Arts and Letters.
Tento web používá pouze Nutné cookies, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky.
Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies. Další informace