Aukční a komisní prodej, nákup za hotové, expertizy, poradenství, budování sbírek
english
česky

galerie Pictura

galerie pictura
Diblík František Xaver (1887 - 1955) Léto,
Pořadové číslo: 38
Technika a rozměr:
olej, plátno
24,5 x 23,5 cm
Značeno:
značeno vpravo dole: F.X. Diblík
na rubu: pinx F.X. Diblík.
Vyvolávací cena: 8.000 Kč
Neplatná výše Vašeho limitu. min. částka 8.000 Kč
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení formou podání limitu pro výše uvedené dílo.
Zadejte Vaše telefonní číslo
Na tomto čísle Vás budou naši operátoři během aukce kontaktovat.
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení pomocí telefonického spojení pro výše uvedené dílo. V případě, že se nepodaří navázat telefonické spojení se zmocnitelem (dražba po telefonu), souhlasí zmocnitel s tím, že bude dílo pro něho vydraženo za vyvolávací cenu pokud nebude jiný zájemce.
Informace o autorovi:
Nejprve studoval na Akademii výtvarných umění v Praze, kde navštěvoval obecnou školu pod vedením profesora Vlaho Bukovace, a následně pokračoval ve speciální škole u profesora Hanuše Schwaigra. V letech 1913-1914 získal stipendium, které mu umožnilo studijní pobyt v Římě. S vypuknutím první světové války byl odveden do rakousko-uherské armády, byl později nasazen na italské frontě. Na konci srpna 1917 padl do zajetí u italského Medeazza. V únoru 1918 se dobrovolně přihlásil do československých legií v Itálii . Během svého pobytu v Itálii navrhl plukovní prapory pro československé legie a vytvořil také četné adresy pro vysokou italskou šlechtu. Po návratu do vlasti v listopadu 1919 byl Národní radou přidělen k Památníku Odboje v Praze. V letech 1925-1943 byl aktivním členem Jednoty umělců výtvarných a Syndikátu výtvarných umělců československých. Pravidelně vystavoval na spolkových výstavách v Praze a dalších městech. František Xaver Diblík se ve své tvorbě specializoval na žánrovou malbu, portréty a miniatury.
Tento web používá pouze Nutné cookies, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky.
Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies. Další informace