Aukční a komisní prodej, nákup za hotové, expertizy, poradenství, budování sbírek
english
česky

galerie Pictura

galerie pictura
Molnár Karol (1903 - 1981) Portrét,
Pořadové číslo: 210
Technika a rozměr:
olej, malířská lepenka
48 x 33 cm
Značeno:
značeno vpravo dole: MK
Vyvolávací cena: 4.500 Kč
Neplatná výše Vašeho limitu. min. částka 4.500 Kč
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení formou podání limitu pro výše uvedené dílo.
Zadejte Vaše telefonní číslo
Na tomto čísle Vás budou naši operátoři během aukce kontaktovat.
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení pomocí telefonického spojení pro výše uvedené dílo. V případě, že se nepodaří navázat telefonické spojení se zmocnitelem (dražba po telefonu), souhlasí zmocnitel s tím, že bude dílo pro něho vydraženo za vyvolávací cenu pokud nebude jiný zájemce.
Informace o autorovi:
Studoval u prof. I. Kulce na Ukrajinské akademii výtvarných umění v Praze (1930- 1932) a poté u prof. J. Obrovského na pražské AVU (1932- 1938), 1938 získal stipendijní pobyt v Paříži u Františka Kupky. Do Francie se opakovaně vracel. Za 2. světové války vstoupil do čs. vojenské jednotky ve Francii a Anglii, kde nadále tvořil. Maloval krajiny z okolí Prahy, ženské akty, motivy z Francie a zátiší. Abstraktní tvorba, ke které se dostal prostřednictvím svého učitele a přítele Františka Kupky tvoří důležitou část jeho tvorby.
Tento web používá pouze Nutné cookies, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky.
Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies. Další informace