Aukční a komisní prodej, nákup za hotové, expertizy, poradenství, budování sbírek
english
česky

galerie Pictura

galerie pictura
Schneiderka Ludvík (1903 - 1980) Bodláky,
Pořadové číslo: 297
Technika a rozměr:
olej, lepenka
26,5 x 19,5 cm
Značeno:
značeno vlevo dole: Schneiderka Ludvík
Vyvolávací cena: 2.000 Kč
Neplatná výše Vašeho limitu. min. částka 2.000 Kč
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení formou podání limitu pro výše uvedené dílo.
Zadejte Vaše telefonní číslo
Na tomto čísle Vás budou naši operátoři během aukce kontaktovat.
Potvrzuji svůj zájem účastnit se dražby v zastoupení pomocí telefonického spojení pro výše uvedené dílo. V případě, že se nepodaří navázat telefonické spojení se zmocnitelem (dražba po telefonu), souhlasí zmocnitel s tím, že bude dílo pro něho vydraženo za vyvolávací cenu pokud nebude jiný zájemce.
Informace o autorovi:
Ludvík Schneiderka se narodil poblíž Valašského Meziříčí a stejně jako jeho starší bratři, Alois a Josef, projevoval od mládí výtvarné nadání. V letech 1912-1915 žil s rodinou ve Vídni, kde navštěvoval českou školu a gymnázium s německým vyučovacím jazykem. Po návratu do Holešova studoval malbu ve Vídni u profesora Aleksandra Sochaczewského a na vídeňské malířské akademii. V roce 1922 získal stipendium italské vlády a studoval v Římě. Po nástupu fašismu se v roce 1923 vrátil do Prahy a mezi lety 1924 a 1926 studoval na Malířské akademii u profesora Vojtěcha Hynaise. Poté podnikl studijní cesty po Evropě. Zabýval se figurální malbou, zobrazoval venkov, zanikající lidovou architekturu a portréty. Inspiraci čerpal z Rusavy, Hostýnských vrchů a historické Prahy. Byl členem uměleckých spolků Aleš, Blok a Sdružení výtvarných umělců moravských.
Tento web používá pouze Nutné cookies, aby byla webová stránka použitelná tak, že umožní základní funkce jako navigace stránky a přístup k zabezpečeným sekcím webové stránky.
Webová stránka nemůže správně fungovat bez těchto cookies. Další informace