galerie pictura
v galerii
v galerii
(název díla, technika, rok ...)

informace o novinkách v galerii a tipy na zajímavé investice přímo do vaší emailové schránky
 

Autor: Václav Hanuš (1924 - 2009)
Název díla: Váza modrý střep
Technika a rozměr: autorská skleněná plastika, v. 29,5 cm
Evidenční č.: EC-7360
Cena: 4.510 Kč
Informace o autorovi: Sklářský výtvarník a designér. Studoval odbornou školu šperkařskou v Turnově, poté v letech 1944-49 VŠUP Praha u prof. K. Štipla, kde po ukončení studia zůstal jako jeho asistent (1949-51) a další tři roky působil jako umělecký aspirant. Již během studia pobýval na praxích v různých sklářských provozech. Po ukončení působnosti na VŠUP pracoval v technicko-výtvarném středisku v sklárnách Inwald Teplice, poté jako designér pro PZO Skloexport, spolupracoval s Jabloneckými sklárnami Dolní Polubný a nakonec od roku 1960 byl podnikovým výtvarníkem Jabloneckých skláren Desná, kde strávil 25 let. Souběžně se ale rovněž věnoval volné sklářské výrobě. Po roce 1985 se zabývá pouze individuální tvorbou, zřídil si svůj ateliér na chalupě v Desné. Časté kolektivní výstavy v tuzemsku i zahraniční, kde se zúčastnil například výstavy na EXPO 58 v Bruselu , EXPO 67 v Montrealu, v Itálii, Španělsku, Tokiu, Chicagu, Los Angeles …. Jeho dílo je zastoupeno v mnoha soukromých i veřejných sbírkách (MG Brno, uměleckoprůmyslové muzeum Praha, Muzeum skla a bižuterie v Jablonci n.N., Severočeské muzeum, Liberec, Museé des Arts Décoratifs Lausanne Švýcarsko …. V roce 1993 byla Václavu Hanušovi udělena cena Masarykovy akademie umění za uměleckou činnost.

přihlášení uživatele
uživatelské jméno:
heslo:



aukce - internet
výběr z nabídky v naší internetové aukci
Alois Janeček - Pardubský
Pobřeží
Pobřeží
30.10.2017 11:59
Cena: 5.000,-

díla s blížícím se termínem ukončení aukce

GALERIE PICTURA, spol. s r.o., Na Zderaze 270/6, 120 00 Praha 2, tel.: +420 224 233 810, mobil: +420 603 741 674, e-mail: galerie@pictura.cz
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace